Kava uglavnom tokom radnog tjedna život znači, a vikendom imamo vremena eksperimentirati s novim receptima i do savršenstva dovoditi omiljeni jutarnji napitak.

Osim što nas kava diže iz mrtvih, uglavnom nema dovoljno nutricionističkih svojstava da bi se smatrala kvalitetnim unosom u organizam. Zato ju je zgodno malo ‘podebljati’ superfood sastojcima za još više energije bez štetnih posljedica.

Danas vam donosimo recept za kavu s kokosovim uljem čiju je ideju već razradila naša Edita Šimić, no ovog puta uz dodatak sirovog kakaa i vanilije – mogao bi postati vaš najdraži oblik ispijanja nezamjenjive jutarnje šalice.

Kokosovo ulje, uz mnoga svoja beauty svojstva, blagotvorno djeluje i na organizam iznutra – ubrzava metabolizam, osnažuje imunitet, snižava krvni tlak, a zasićene masti daju energiju bez da se hvataju za bokove.

Recept potražite na portalu Journal.hr.

Preporučujemo