Osim savršene linije koju ćete s lakoćom održavati ako redovito jedete ribu, ova namirnica će umnogome pridonijeti i vašoj ljepoti i zdravlju

Uz vitku liniju ova namirnica će vam donijeti i sljedeće koristi:

1. Zdrava je za srce

Masne ribe kao što su losos i tuna imaju visok sadržaj omega-3 kiselina, nezasićenih masnih kiselina koje smiruju upalne procese u organizmu, smanjuju krvni tlak i pomažu da se uravnoteži rad srca. Prema nalazima klinike Mejo, dovoljne su dvije porcije ribe tjedno da se smanji rizik od srčanih oboljenja.

2. Riba je dobar izvor proteina

Svi koji ne vole meso mogu se osloniti na prehranu bogatu ribom i bit će sigurni da su osigurali dovoljnu količinu bjelančevina, što je važno za održavanje normalne tjelesne težine.

3. Riba podmlađuje kožu

Umornu i suhu kožu osvježit će redovna tjedna porcija ribe. Spomenute omega-3 kiseline održavaju elastičnost staničnih membrana kože, a naročito su dobre za sve osobe koje pate od preosjetljivosti na sunce – još jedan bonus!

4. Prehrana bogata ribom pomaže u borbi protiv depresije

Brojne studije potvrdile su da redovita konzumacija ribe može pomoći kod blagih i umjerenih depresija. Jedno istraživanje pokazalo je da visoka razina omega-3 kiselina u visokom stupnju trudnoće može pomoći u borbi protiv postporođajne depresije.

Za sve koji osjećaju blagu zimsku depresiju, može biti dovoljno da uvrste ribu na svoj jelovnik!

Izvor: Sensaklub.hr