Popularnost smoothieja za doručak u posljednje je dvije godine zaista uzela maha i u potrazi za savršenim omjerom svih vitamina i minerala u jednoj čaši, vjerojatno ste već zaboravili jednako zdrave alternative, no one postoje i doista su raznovrsne.

Sljedeći put kad shvatite da ste opet zaboravili kupiti voćne ili povrtne sastojke za kvalitetan smoothie, prionite uz neku od sljedećih ideja koja će tijelu osigurati dovoljno proteina, energije i zdravlja.

1. Omlet

Jaja na sve načine doručak su šampiona, a omlet dopušta zavidnu razinu kreativnosti. U njega možete ubacivati razne zanimljive sastojke s kojima postaje još bolji, cherry rajčice, papriku, šunku, gljive, slaninu, kukuruz, a posebno zanimljiva nam je varijanta s pestom i sušenim rajčicama.

Dok pečete omlet samo pazite da ga ne prepečete kako bi sredina ostala kremasta i sljubila se sa svojim punjenjem.

2. Jaje na oko

Možda vam se čini dosadno, ali jaja na oko su super brz i jednostavan doručak koji spašava u trenucima kad nemate vremena.

Također dopušta razne priloge, no čak i sama će vam energetski biti dovoljna za početak dana.

3. Zobene pahuljice

Možete ih kuhati u mlijeku ili ih ostaviti da se natapaju tokom noći. Možete koristiti kravlje mlijeko ili bilo koju drugu biljnu varijantu, u zdjelicu ubaciti svježe voće, granolu, supefood dodatke, orašaste plodove, kokos, cimet…

Mogućnosti su neiscrpne i sve su jednako fine.

Ostatak recepata potražite na portalu Journal.hr.