Brzina života i opsjednutost poslom dali su poseban ton američkoj kuhinji, pa se pri njezinu spomenu prvo pomisli na brzu hranu: hamburger, pomfrit, pečenu piletinu, hot-dog, salatu od krumpira, pitu od jabuka. Ipak, praznici su vrijeme kada se svi trude trpezu obogatiti domaćim jelima, uz obveznu punjenu puricu i slatki krumpir.

Teksas je, naravno, poznat po mesu s roštilja, a u državama oko obale Meksičkog zaljeva dominiraju dvije kuhinje, cajun i kreolska, koje su nastale miješanjem lokalne francuske (nekadašnjeg francuskog teritorija) i afričke, preuzete od robova. Južnjačka je kuhinja začinjenija i kaloričnija.

Prosječan se Amerikanac vrlo često hrani izvan kuće. Restorana ima na svakom koraku, kako onih brze hrane tako i onih elegantnih i skupih.

Osim kvalitetnog sočnog steaka i svježih morskih plodova, tu je i velika ponuda specijaliteta svih kuhinja svijeta.

Preporučujemo