Maslac, šećer, brašno, cimet i jabuke i za 45 minuta gotova je ukusna pita! Ovaj put ćemo je napraviti na američki način

U svakom kućanstvu jabuke su sastavni dio brojnih jela – ribaju se za egzotične umake, kuhaju u kompotima ili se dodaju savijačama i pitama.

No, kako ne bismo uvijek pripremali isto, donosimo recept za pitu s jabukama – na američki način.

Američka pita

za tijesto:

  • 250 g maslaca
  • 1 žličica soli
  • 3 žlice šećera
  • 3 šalice brašna
  • 6 žlica vode

za nadjev:

  • 8 jabuka
  • 2 žlice brašna
  • 12 žlica šećera
  • 2 žličice cimeta

za posipanje:

  • 1 šalica brašna
  • 1 šalica šećera
  • 120 g maslaca

Priprema

  1. Od brašna, soli, šećera, maslaca i vode umijesite tijesto. Stavite ga na pola sata u hladnjak da se rashladi, a u međuvremenu oguljene i narezane jabuke pospite šećerom, brašnom i cimetom te promiješajte.
  2. U drugoj posudi od brašna, šećera i maslaca izradite mrvičastu smjesu za posipanje. Izvadite tijesto iz hladnjaka i razvaljajte ga u oblik kruga (tako da stane u okrugli kalup).
  3. Nadjenite tijesto smjesom od jabuka i cimeta te pospite mrvicama od maslaca i brašna. Pecite oko 45 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Preporučujemo