Ukusno, zdravo i zeleno, to neka se nađe na vašem meniju ovoga mjeseca...

Svježina mladog luka

Mali mladi luk bere se nedozreo i mnogo je blažeg okusa nego običan crveni luk.

Male bijele glavice, sirove  ili pirjane, savršeno će zaokružiti okus umaka, juha i salata, a zelena pera narezana na kolutiće neizostavan su dio domaćeg sirnog namaza.

Postoji također i ljubičasti mladi luk, iako ga susrećemo mnogo rjeđe.

Miris divljine iz medvjeđeg luka

Legenda kaže da onaj koji ga pojede dobiva medvjeđu snagu. Dakle, samo naprijed, jer sezona te divlje biljke što mirisom podsjeća na češnjak traje vrlo kratko.

Ukusan je u salatama, pripremljen kao pesto ili dio namaza. Ako ga umotate u vlažnu krpu i stavite u hladnjak, trajat će 2 dana.

Skrivena moć špinata

Popajeva legendarna hrana daje nam u proljeće mlade, nježne listove.

Moramo li ih uvijek kuhati? Ne nužno. Špinat je, sa svojih malo kalorija, prava poezija i ako se jede sirov na salatu.

Budući da je bogat i folnom kiselinom, štiti naše srce i krvne žile.

Preporučujemo