Ovo ukusno tropsko voće mnogima je svakodnevan dio prehrane, ali sigurno niste svjesni koliko su banane zapravo zdrave...

Pročitajte sve o pozitivnim utjecajima banana na naše zdravlje:

Protiv depresije

Brojna istraživanja dokazala su kako jedenje banane popravlja raspoloženje. Razlog tomu je sastojak triptofan, protein koji tijelo pretvara u serotonin, poznat kao i hormon sreće. Upravo zbog toga nakon pojedene banane ispitanici su se osjećali opuštenije i sretnije.

Ublažava pms

Zaboravite tablete, pojedite bananu! Vitamin B6 kojim banana obiluje regulira razinu glukoze u krvi što direktno utječe i na raspoloženje.

pomaže kod anemije

Velike količine željeza u bananama stimuliraju proizvodnju hemoglobina te na taj način smanjuju šanse oboljenja od anemije, ali pomažu i pri liječenju bolesti.

za borbu protiv visokog krvnog tlaka

Ovo jedinstveno voće obiluje i kalijem, a sadrži jako malo soli, što je idealna kombinacija u borbi protiv visokog krvnog tlaka.

za bolju Probavu

Bogate vlaknima, banane poboljšavaju i ubrzavaju normalan rad crijeva.

Ublažava Jutarnje mučnine

Banana pomaže održavanju razine šećera u krvi i time direktno smanjuje mogućnost jutarnje mučnine.

spas za Ubod komaraca

Prije nego posegnete za raznoraznim kremama i sprejevima, pokušajte mjesto rane protrljati unutrašnjom stranom kore banane.

za zdrav Živčani sustav

Vitamin B kojim banane obiluju znatno umiruje živčani sustav. Umjesto obrađenom masnom i slatkom hrane, u stresnim trenucima pružite tijelu potreban šećer konzumacijom banane.

za sretan Želudac

Banane neutraliziraju kiselost organizma i smanjuju nadraženost, stvarajući zaštitni sloj u želucu. Učinkovite su i kod crijevnih oboljenja zbog svog sastava i glatkoće.

Izvor: Elle.hr