Osim što je ukusna i brzo gotova, riža na mlijeku zadovoljava dvije potrebe odjednom: sitost i želju za nečim slatkim!

Želite li skuhati rižu na mlijeku bit će vam potrebno nekoliko sastojaka (koje sigurno već imate u svom domu).

Osim na mlijeku, rižu možete kuhati na mlijeku i vodi – bitno je da omjer bude pola/pola

Riža na mlijeku

  • 2 l mlijeka
  • 150 ml ulja
  • 3 šalice (od 2 dl) riže
  • 3 šalice šećera
  • 2 vanilin šećera.

priprema

  1. U posudu stavite mlijeko, dodajte ulje, šećer, vanilin šećer i pustite neka provrije. Tada dodajte rižu i kuhajte na laganoj vatri sve dok riža ne upije mlijeko.
  2. Kada je riža mekana, servirajte je u manje posudice i pustite da se malo ohladi.
  3. Ogulite, operite i na sitne kockice narežite tri jabuke. Na tavici otopite žlicu maslaca i dodajte kockice jabuke te dinastajte dok jabuke ne omekšaju.
  4. Potom dodajte tri žlice šećera i prstohvat cimeta te malo sjeckanih badema, oraha, lješnjaka ili pistacija (koje ste prethodno popržili na suhoj tavici bez ulja).
  5. Promiješajte i vruće servirajte odozgo po riži.

Osim jabuka, po riži možete servirati i šumsko voće.