Pogrešno je razmišljati kako je konkretan obrok jedino mesni. Uživajte u neobičnim obrocima sa sirom! Osim što ćete ih moći ponijeti ‘za gablec’ na posao, zasitit će vas, a - kako i priliči - ostat će nešto i za zasladiti se...

Nakon što pojedu vegetarijanski obrok, nije rijetkost da od mnogih ljudi čujemo: ‘A sad bih nešto konkretno!’ I doista, veliki broj ljudi smatra da samo mesni obrok može biti – potpuni obrok.

No za one koji ga vole, sir može poslužiti kao vrlo inspirativna namirnica u kuhinji. I to ne samo za doručak ili večeru. Osim što su brzo gotova, ova jela moći ćete ponijeti i ‘za gablec’ na posao.

A kako nam je počela sezona jagoda, ovo voće u kombinaciji sa sirom, palačinkama i slatkim vrhnjem neka bude naš slatki prijedlog za – desert proljeća.

Palačinke s nadjevom od vanilije, sira i jagoda

  • 8 palačinki
  • 250 g glazure od tamne čokolade
  • 150 g šećera
  • 400 g slatkog vrhnja
  • 600 g svježeg kravljeg sira
  • 2 vanilin šećera
  • 500 g jagoda

priprema

  1. Čokoladu za glazuru natrgajte na kockice. Kuhajte je u loncu s 50 g šećera i 250 ml vode.
  2. Stalno miješajte i krčkajte oko 5 minuta na slaboj vatri pa umiješajte slatko vrhnje. Sir pomiješajte sa 100 g šećera i vanilin šećerom.
  3. Jagode operite, očistite, narežite na četvrtine i umiješajte u sir. Palačinke napunite sirom i zamotajte. Istucite šlag od 150 g tučenog vrhnja.
  4. Palačinke prelijte čokoladnim preljevom, ukrasite komadićima jagoda i po želji pospite šećerom u prahu.

Preporučujemo