Početnici u pečenju kolača vole peći biskvite. Čini se ništa lakše, no da bi biskvit bio savršen valja se točno pridržavati uputa iz recepta

Bilo da se radi o muffinima, mramornom kolaču ili čupavcima, lagano tijesto nije komplicirano za izradu i moguće je od njega napraviti svakakve kolače i torte.

Najvažnije je međutim točno slijediti upute za pripremu kako bi biskvit bio onakav kakav mora biti – prozračan, mekan i lagan. Kako to postići?

Osnovni recept

  • 250 g maslaca
  • 250 g šećera
  • 4 jaja (vel. M)
  • 500 g brašna
  • 1 pakiranjem praška za pecivo
  • 125 ml mlijeka

priprema

  1. Maslac izmiksajte sa šećerom sve dok smjesa ne postane pjenasta. U drugoj posudi izmiksajte 4 jaja.
  2. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo pa ga postupno umiješajte u tekući dio tijesta uz dodavanje 125 ml mlijeka.
  3. Tijesto ulijete u namaščeni kalup i pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.

SAVJETI

  • Svi sastojci bi trebali biti sobne temperature.
  • Također je najbolje ako maslac narežete na kockice i otopite ga na vodenoj kupelji.
  • Suhe sastojke kao što su orašasto voće, komadići čokolade, kakao, prašak za pecivo najbolje je prvo pomiješati s brašnom.
  • Na kraju se brašno samo nježno umiješa u tekući dio tijesta.
  • Tijesto odmah ulijte u kalup i pecite jer će tako lijepo narasti.

Preporučujemo