Bundeva se može pripremati na razne načine - kuhana, pečena, kao juha... A izvrsno godi i kao punjenje u tjestenini. Isprobajte je!

Ako je meso bundeve sočno i lijepe narančaste boje, to znači da ste naišli na dobru i kvalitetnu bundevu. Ovo povrće poslužujemo tijekom jeseni i zime, kada mu je sezona, a pripremalo se na razne načine.

Bundeva je ukusna i kuhana: očistite je i narežite na kockice te je kuhajte u posoljenoj vodi oko 5 minuta na laganoj vatri, a potom od nje napravite pire.

Ako želite da vaša bundeva ima posebnu slatkoću, izaberite japansku hokkaido varijantu.

Muškatna ili pak domaća žuta bundeva također su dobar izbor.

Ako je želite pripremiti s korom, pečenu u pećnici, narežite je na kriške i očistite od sjemenki, prelijte rastopljenim maslacem i pecite oko 45 minuta na 190 stupnjeva.

 

Preporučujemo