Šaljemo vam pozivnicu za egzotične Karibe. Uživajte u igri punoj strastvenih kulinarskih doživljaja i nezaboravnih okusa!

Okusite jedinstven spoj biskvita obogaćenog rumom, lagane kreme od kokosa i svježeg ananasa.

Biskvit za tortu možete ispeći dan prije. Zahvaljujući tomu neće se mrviti i lako ćete ga narezati.

Karipska torta

za tijesto

  • 5 jaja
  • 280 g šećera
  • 10 žlica vruće vode
  • 2 žlice ruma 300 g brašna (glatko + oštro)
  • 1/3 paketica praška za pecivo

Za kremu

  • 250 ml mlijeka
  • 200 ml kokosova mlijeka
  • 2 omota praška za puding s okusom vrhnja
  • 2 žlice brašna (glatko + oštro)
  • 180 g šećera u prahu
  • 100 g bijele kuvertire
  • 350 g maslaca

Još

  • 1 ananas
  • 1 kivi
  • 150 g kokosova brašna
  • 100 g kokosovih listića

priprema

  1. Odvojite žumanca od bjelanaca. Žumanca stucite sa šećerom pa žlicu po žlicu dodajte vruću vodu i rum.
  2. Od bjelanaca stucite snijeg, a u brašno dodajte prašak za pecivo. U žumanca umiješajte brašno i snijeg od bjelanaca.
  3. Smjesu ulijte u kalup za tortu pa pecite u pećnici zagrijanoj na 180 ºC oko 45 minuta. Biskvit ostavite da se ohladi pa ga uzdužno izrežite na tri dijela.
  4. Za kremu izmiješajte oba mlijeka. Otprilike trećinu stavite na stranu i u nju umiješajte puding u prahu, brašno i 100 g šećera.
  5. Preostale dvije trećine mlijeka zavrijte, umiješajte mlijeko s pudingom i skuhajte gustu kremu. Čokoladu rastopite na pari i ostavite da se malo ohladi.
  6. Omekšali maslac stucite s preostalim šećerom i postupno zajedno s čokoladom umiješajte u kremu od pudinga. Očistite ananas.
  7. Plodovo meso (osim srednjeg drvenastog dijela) narežite na komadiće, dio ostavite sa strane, a ostatak nasitno nasjeckajte. Prvi list biskvita bogato namažite kremom.
  8. Pokrijte drugim listom biskvita, opet premažite kremom i pospite nasitno nasjeckanim ananasom. Poklopite trećim listom pa tortu premažite kremom.
  9. Ostavite da se hladi 30-ak minuta. Ohlađenu tortu naizmjence ukrasite kokosovim brašnom i kokosovim listićima pa na vrh stavite komadiće ananasa, kivija ili nekog drugog egzotičnog voća.

Preporučujemo