Zahvaljujući prirodi koja nas je podarila mediteranskim podnebljem možemo se svim osjetilima prepustiti bogatim ritualima njege - s maslinovim uljem u glavnoj ulozi!

Maslina i njezino hladno prešano ulje već stoljećima slovi kao simbol zdravlja i ljepote.

Bogato je antioksidansima, nezasićenim masnim kiselinama te vitaminima, koji izrazito pozitivno utječu na čvrstoću, vlažnost i elastičnost kože.

Osim toga, maslina ima visoku vrijednost i zbog izvora vitamina A i E koji sprječavaju prerano starenje kože pa je neizostavna u anti-age linijama.

U maslinovom ulju prisutne su oleinska i linolenska kiselina, one snižavaju krvni tlak i čiste krv. Oleinska ili uljna kiselina podiže razinu dobrog (HDL) kolesterola.

Uvijek biste trebali koristiti svježe maslinovo ulje, pečenje na maslinovom ulju uklanja mnoga njegova blagotvorna svojstva i pretvara dobre masnoće u loše.

U kozmetičkoj se industriji koriste i ulje i listovi masline, no maslinovo ulje je daleko poznatije i korištenije. Ono blagotvorno djeluje i na razne iritacije, čini kožu glađom, umiruje ekceme… Ulje se vrlo često koristi i za njegu kose, posebno suhe, a uvijek se preporučuje kod ispadanja kose.