Pikantni začini svakom jelu daju posebnu aromu. Možete pojesti i više zalogaja jer sagorijevaju kalorije

Feferoni i čili papričice

Oni su nenadomjestiv začin, prirodni afrodizijak i sredstvo koje pospješuje probavu.

Ovi sastojci imaju važnu ulogu ponajprije kod pripreme mesa i kobasica, ali i kod kiseljenja povrća ili uz ribu, a odlični su i za začinjanje mahunarki, jela od povrća i juha.

Nalazimo ih i u receptima za pripremu nekih slatkih delikatesa ili koktela.

Nema nikakve sumnje da ljuta, začinjena jela osvajaju cijeli svijet. Možda i zato što se kaže da je sve što je ljuto zdravo. Pritom svakako treba imati mjere!

Zapečeno povrće s kozjim sirom

  • 6-8 paprika
  • 250 g cherry rajčica
  • 2 čili papričice
  • 100 g kozjeg sira
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 2 žlice balzamičnog octa
  • morska sol, papar
  • provansalska mješavina začinskog bilja

priprema

  1. Paprike i čili papričice operite, osušite, odstranite središnje dijelove sa sjemenkama i bijele opne pa ih narežite na četvrtine.
  2. Cherry rajčice operite i osušite pa ih zajedno s paprikama stavite na lim obložen papirom za pečenje.
  3. Premažite povrće maslinovim uljem, pospite ga provansalskim začinima i pecite oko 20 minuta u pećnici unaprijed zagrijanoj na 180 °C.
  4. Kozji sir narežite na kriške, a zatim ga zapecite u pećnici. Toplo povrće rasporedite na tanjure pa ga prekrijte kriškama sira.
  5. Začinite solju i paprom i nakapajte balzamičnim octom.

Preporučujemo