Kreme s voćem, čokoladom ili jajima odmah su gotove, a njihov okus zadovoljit će i najzahtjevnije nepce. Poslužite ih u čaši i jedite s guštom!

Kada vam se jede nešto slatko, najbolje je posegnuti za desertom koji ne zahtijeva puno pripreme. Potrebno je samo nekoliko sastojaka da biste dobili ukusnu slasticu.

Ako više volite aromatične i jače okuse, dodajte rum ili crnu kavu. Što se tiče posluživanja, kremu možete servirati u staklenim ili keramičkim zdjelicama ili u staklenim čašama. Dekorirati ih možete ukrasnim štapićima, šlagom, posuti mrvicama čokolade ili ukrasiti listićima metvice.

Osvježavajući recept

Sastojci:

  • 1 dl vode
  • 5 dag mljevene kave
  • 15 dag maslaca
  • 3 žumanca
  • 1 cijelo jaje
  • 1 dag škrobnog brašna
  • 10 dag mljevenog šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 4 dl tučenog vrhnja

Priprema

Zavrijte vodu, dodajte kavu, žumanca i cijelo jaje, škrobno brašno, mljeveni šećer i vanilin šećer. Tucite na pari dok ne dobijete gustu i glatku smjesu. Izmiješajte maslac i dodajte ga ohlađenoj kremi. Polako umiješajte tučeno slatko vrhnje i poslužite u čašama.