Želite pojesti nešto fino i slatko? Donosimo vam tri recepta za jednostavne, brze i ukusne kreme koje ce opravdati sva vaša ocekivanja

Napravite ukusnu kremu od svega nekoliko namirnica. Stavite je na sat-dva u hladnjak, izvadite je 15 minuta prije posluživanja i ponudite u staklenim čašama.

Desert će ljepše izgledati napravite li ga u različitim bojama i ukrasite li ga voćem ili ribanom čokoladom.

Ako ipak želite da slastica bude ‘potpuna’, obogatite je ‘biskvitom’ od mljevenih keksa ili piškota koje ste prethodno namočili u mlijeko ili kavu.

Čokoladna fantazija

  • 3 jaja
  • 300 g tamne čokolade
  • 55 g šećera
  • 1 žlica kakaa u prahu
  • 300 ml slatkog vrhnja

priprema

  1. Otopite čokoladu na pari i ostavite da se ohladi. Miksajte jaja i šećer dok ne
    dobijete gustu smjesu. Dodajte čokoladu i kakao u prahu.
  2. U posebnoj zdjeli
    izmiksajte šlag pa ga malo-pomalo dodajte u smjesu te izmiješajte žlicom.

Bijeli mousse

  • 150 g bijele čokolade
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 4 g želatine u listićima

priprema

  1. Nasjeckajte čokoladu. Zagrijte 150 ml vrhnja, dodajte čokoladu pa izmiješajte. Maknite s vatre i dodajte želatinu koju ste prethodno namakali u vodi.
  2. Izmiksajte preostalo slatko vrhnje. Pomiješajte tučeno vrhnje s kremom od vrhnja i čokolade.

Voće kao točka na ‘i’

  • 200 g tamne čokolade
  • 4 jaja
  • 1 naranča
  • 200 g jagoda ili malina

priprema

  1. Rastopite čokoladu na pari. Stucite snijeg od bjelanaca. Žumanca stucite sa sokom od naranče i naribanom koricom.
  2. Čokoladu žlicom umiješajte u smjesu od žumanaca. Dodajte snijeg od bjelanaca i promiješajte.
  3. Smjesu prelijte preko malina koje ste poslužili u čašama.