Bademovo mlijeko odlično se uklapa u doručak s müslima ili u recept za omiljeni kolač!

Bademovo mlijeko nije rezervirano samo za vegetarijance i vegane.

Zašto u domaćem bademovu mlijeku ne bi uživali i ostali gurmani kad će svojom slatkastom aromom odlično nadopuniti doručak s müslima ili se uklopiti u recepte za kolače.

Bademovo mlijeko je punog orašastog okusa, potpuno biljno i s ekstra porcijom balastnih tvari. Izvrsna je zamjena za kravlje mlijeko.

Bademovo mlijeko

  • 200 g badema s kožicom
  • voda
  • malo soli
  • 1-2 žličice meda (ili sirup od agave)
  • ½ žličice ekstrakta vanilije

priprema

  1. Bademe temeljito operite u mlakoj vodi. Zalijte ih s 1 litrom vode i namačite najmanje 12, a maksimalno 18 sati. Ocijedite vodu.
  2. Stavite bademe u mikser, dodajte 1 l svježe vode, sol, med i vaniliju i miksajte na najvećoj brzini. Tekućinu procijedite kroz gazu, a bademe dobro istisnite.
  3. Mlijeko ohladite, držite u hladnjaku i potrošite unutar 2 do 4 dana.