Svi znamo da je najjednostavnije kupiti gotov proizvod, no nema ništa bolje, zdravije i ukusnije od onog što pripremimo vlastitim rukama

Uvijek je sve ukusnije kada je iz kućne radinosti. Pogotovo u današnje vrijeme kada sve češće obraćamo pažnju na sastav namirnica koje kupujemo.

Trudimo se hraniti zdravo, no ipak u tome, nažalost, ne uspijevamo svaki put.

Uz malo volje i vremena ništa nije teško napraviti, a okus svježeg kruha premazanog domaćim maslacem, sigurno je užitak kojem ćete se vraćati.

Ako ste već naučili pripremati domaću majonezu, sigurno će vas zanimati i recept za izvrstan maslac od vrhnja.

Maslacu možete dodati i nasitno nasjeckanu ljutu papričicu – to će biti zanimljiva raznobojna kombinacija.

Svježi domaći maslac

  •  500 ml slatkog vrhnja

priprema

  1. Slatko vrhnje ulijte u visoku posudu pa miksajte dok se ne počnu stvarati grudice, tj. odvajati se komadići masnoće. Potom tekućinu odlijte u pripremljenu posudu.
  2. Dobro operite ruke – naizmjence toplom i hladnom vodom. Zatim iz grude maslaca rukama istisnite ostatak tekućine. Opet kratko miksajte pa istisnite tekućinu.
  3. Grudu maslaca triput oplahnite ledenom vodom, dok voda ne bude potpuno čista. Na kraju maslac još jednom iscijedite i ostavite u posudi da se ohladi.

Preporučujemo