Izvrstan je kad ga pijemo samog, a usto daje izvrstan okus kolačima, desertima i koktelima.
Vrlo se jednostavno priprema, ali budući da su njegovi glavni sastojci jaja,
trebamo ga potrošiti u roku od četiri tjedna.
Tajna dobrog domaćeg likera od jaja: jako svježa jaja i puno miješanja!
Možete ga pripremati s čistim alkoholom (iz ljekarne), ali ukusan je i s rumom, vinjakom, votkom ili rakijom od višanja.
Što je manje alkohola u likeru, to se brže mora potrošiti. Zatvoren može stajati u hladnjaku oko četiri tjedna.
Jaja za liker ne smiju biti starija od tjedan dana.
Možete i najprije pomiješati žumance s alkoholom pa ostaviti tri dana na sobnoj temperaturi kako bi se uništile klice. Potom dodajte preostale sastojke.
Umjesto kondenziranog mlijeka možete koristiti vrhnje.
Liker od jaja originalan je poklon – stavite ga u ukrasnu bocu, upotrijebite maštu te ukrasite po želji