Iako se najpoznatija hladna juha priprema od češnjaka, rajčice i krastavaca, mi smo vam odlučili poslužiti voćnu varijantu

Za ovaj desert trebat će vam svježe voće – ribiz, dinja, limeta i banane. Zahvaljujući dobro odabranim sastojcima ova hladna juha u trenu će vas osvježiti, ali i opskrbiti vitaminima za čitav dan. Također, dinja će dati divan baršunast, medeni okus juhi.

Inače, hladne juhe specijalitet su u cijelom svijetu, osobito u toplim krajevima, gdje su ljubitelji kuhanja (i eksperimentiranja u kuhinji) tražili drugačije i nove načine kako se osvježiti na visokim temperaturama.

Ona najpoznatija hladna juha – gazpacho – priprema se od češnjaka, rajčice i krastavaca. Ovaj put mi smo se odlučili za voćnu varijantu hladne juhe. Uživajte i dobar tek!

Za promjenu, u voćnu juhu možete dodati lubenicu – za dodatno osvježenje, i ananas – za nježno resku notu.

Hladna juha od dinje s ribizom, bananom i sokom od limete

  • 400 g svježih ribiza
  • 300 g čistog mesa dinje
  • 1 banana
  • sok od 3 limete
  • 3 žlice smeđeg šećera
  • piškote

priprema

  1. Operite i očistite ribize. Dinji odstranite koštice i narežite je na kockice. Ogulite bananu. Iscijedite sok od limete.
  2. Dio dinje i ribize stavite na stranu, dinju narežite na sasvim sitne kockice. Ostatak voća usitnite u blenderu zajedno s bananom.
  3. Voće zasladite šećerom, dodajte sok od limete i sve još jednom dobro promiješajte.
  4. Prije posluživanja ostavite juhu najmanje sat vremena u hladnjaku. Potom dodajte kockice leda, narezanu dinju i ribize, ukrasite juhu po želji, te je ponudite uz piškote.

Preporučujemo