Neki kažu da ljubav ide kroz želudac. U mjesecu ljubavi iznenadite voljenu osobu novim specijalitetom. Inspiraciju, naravno, nađite u našim receptima

Brzi poljubac

Kako pripremiti izvrstan desert za malo vremena? Naravno, onaj koji ćete za Valentinovo moći servirati voljenoj osobi.

Jagode iz kompota (može i ananas) pomiješajte s keksima s maslacem, šećerom u prahu po želji i sokom od polovice naranče.

Smjesu stavite na dno posude za puding i prelijte s prije skuhanim pudingom od vanilije. Desert, po želji, možete ukrasiti i slatkim vrhnjem.

Za dekoraciju svakako upotrijebite nešto hrskavo: idealan bi bio krokant od lješnjaka.

No, za voljenu osobu se svakako vrijedi potruditi. Predlažemo vam da se upustite u pripremu vrhunske čokoladne torte u obliku srca koja će svakoga ostaviti bez daha…

Čokoladna torta

za biskvit

  • 2 jaja
  • 1 šalica šećera u prahu
  • 2 šalice glatkog brašna
  • 1 šalica ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 šalica mlijeka
  • 2 žlice kakaa

Za kremu

  • 100 g tamne kuvertire
  • 100 g mliječne čokolade
  • 100 g maslaca
  • 100 g slatkog vrhnja

Za ukrašavanje

  • 100 g tamne kuvertire
  • 1 ružičasta čokolada (ili bijela čokolada obojena u ružičasto pomoću nekoliko kapljica crvene boje za kolače)
  • 1 preljev od čokolade

priprema

  1. Najprije pripremite ukrase za tortu. Tamnu čokoladu stavite u posudu i rastopite na pari, a potom je temperirajte, tj. naglo je ohladite na mramornoj ploči ili u hladnoj posudi od nehrđajućeg čelika uronjenoj u drobljeni led.
  2. Temperiranu čokoladu razlijte i razmažite na dekor foliju. Ostavite da potpuno očvrsne, a potom izrežite manja i veća srca za ukrašavanje.
  3. Ružičastu čokoladu otopite na pari pa izlijte na poslužavnik prekriven papirom za pečenje. Ostavite da očvrsne pa izrežite ružičasta srca.
  4. Za kremu od čokolade u zdjeli na pari rastopite čokoladu i maslac. Miješajte pa dodajte vrhnje. Sve ponovno promiješajte i ostavite da se ohladi.
  5. Za vrijeme hlađenja nekoliko puta promiješajte. Pećnicu zagrijte na 180 °C. Kalup za tortu premažite masnoćom i pospite oštrim brašnom.
  6. Za biskvit odvojite bjelanca od žumanaca.
  7. Žumanca stucite sa šećerom, dodajte brašno u koje ste umiješali prašak za pecivo i kakao, ulje, mlijeko i na kraju polako snijeg od bjelanaca.
  8. Ulijte u kalup i pecite 40 minuta. Biskvit izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi. Potom ga uzdužno prerežite i napunite kremom.
  9. Biskvit s kremom prelijte čokoladnim preljevom, ostavite da se sosuši, pospite kakaom i ukrasite srcima.

Ako želite da torta bude savršeno glatka, dvaput je prelijte preljevom. Kad je prelijete prvim preljevom, pričekajte da se osuši pa je prelijte još jednom.

Preporučujemo