Indonezijska kuhinja je jednostavna i raznolika, pikantna, ali vrlo ukusna. Kao što je Indonezija zemlja tisuću otoka, tako je i njezina kuhinja kuhinja tisuću okusa. Bez obzira na regionalne razlike, temelji se na svježim namirnicama, riži, ribi, plodovima mora, mesu, tropskom voću, povrću i začinima.

Nastala je pod utjecajem kulinarske tradicije nekoliko stotina različitih naroda i etničkih grupa, koji žive na teritoriju ove države, ali i brojnih zemalja s kojima je tijekom stoljeća bila sudbinski povezana.

Omiljena su i jela na bazi soje, tofua i tempeha. Za pripremu jela koriste palmino i kokosovo ulje, kao i ulje kikirikija, koje jelima daje specifičan okus.

Tradicionalno jedu prstima desne ruke, pa su na stolu obvezne posudice s vrućom vodom i kriškama limuna ili limete. Za vrijeme jela poslužuju crni čaj, a među omiljenim napitcima su i ledeni čaj, kokosovo mlijeko i voćni sokovi.

Preporučujemo