Svi znamo da su jabuke zdrave i da bismo svaki dan trebali pojesti barem jednu kako bismo ojačali imunitet. No one su i pravi ‘spasitelj’ kada vam u kuhinji i kuhanju krene loše...

Spas za presoljenu juhu i još puno toga

Koliko vam se puta dogodilo da presolite juhu, varivo ili složence? Umjesto da jelo razrijedite dodatkom vode ili da ga (ne daj bože) bacite, samo u njega dodajte nekoliko komadića jabuka. Kuhajte dodatnih desetak minuta i jabuka će upiti višak soli. Nakon toga je izvadite iz jela.

Recept za sočnu, mekanu i ukusnu piletinu nije nikakva tajna vrhunskih kuhara. Prije nego što sljedeći put stavite peći pile, u njegovu utrobu stavite cijelu jabuku pa pustite da se meso peče. Bit ćete zadivljeni okusom i finoćom mesa. Naravno, jabuku ne jedite, nego je bacite!

Vjerojatno ste primijetili da je smeđi šećer izrazito osjetljiv na vlagu, pa se vrlo brzo zgruda i osuši. Kada se to dogodi, ubacite ga u plastičnu vrećicu i u nju dodajte krišku jabuke, zatvorite pa ostavite da odstoji dan-dva. Nakon toga šećer će biti ‘kao nov’ i spreman za konzumiranje.

Jabuke su izvrstak ‘lijek’ za sve kolače jer može produljiti njihov rok trajanja i pomoći im da zadrže svježinu. U posudu u kojoj čuvate kolačiće, kolače ili torte stavite polovicu jabuke – slastice će dulje zadržati svježinu nego da ih spremite u hladnjak.

Izvor: sretna.story.hr