Dobro ispečen svinjeći odrezak iz pikantne marinade ili pak pileće meso pripremljeno na nov, zanimljiv način oduševit će sve ukućane

Kombinacija svinjetine i soka od naranče tipična je za karipsko područje.

Prilikom pripreme marinade možete pustiti mašti na volju i inspirirati se receptima iz dalekih krajeva. No morate imati na umu da prekomplicirane kombinacije okus neće oživjeti, nego poništiti.

Za zdraviju varijantu priloga, umjesto da ih pržite, krumpire možete peći na suho na zagrijanom roštilju

Pikantna marinada s narančom

  • 1 grančica ružmarina
  • peršin
  • 1 ljuta papričica
  • 2 naranče
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 žlica meda
  • sol
  • svježe mljeveni šareni papar

priprema

  1. Operite grančicu ružmarina, otresite višak vode, otrgnite iglice i nasitno ih nasjeckajte. Peršin također operite i sitno nasjeckajte.
  2. Ljutu papričicu uzdužno prerežite, uklonite sjemenke, operite je, osušite, narežite na rezance i zajedno s ružmarinom i peršinom stavite u zdjelicu.
  3. Ako ne uklonite sjemenke iz papričice, marinada će biti pikantnija.Naranče pažljivo operite vodom i sapunicom, oplahnite ih i osušite.
  4. Nasitno naribajte koru jedne naranče i dodajte je u zdjelicu s ružmarinom i ljutom papričicom. Potom iscijedite sok iz obje naranče i dodajte ga smjesi.
  5. Na kraju u zdjelicu ulijte maslinovo ulje, dodajte med, posolite, uspite krupno mljeveni papar i dobro promiješajte.
  6. marinada
  7. U tako pripremljenu marinadu stavite svinjeće odreske, spremite ih u hladnjak i ostavite da se mariniraju barem jedan sat, najbolje preko noći.

Preporučujemo