Proljeće nam nudi svu raskoš boja i okusa. Uljepšajte si sunčane dane zdravim zalogajima

šparoge

Veselimo se prvim mladim šparogama! Nadaleko cijenjenu delikatesu preporučujemo kao savršeno sredstvo za proljetno čišćenje organizma, ali samo uz lagani umak od ulja i octa!

rotkvice

Osvježavajuće, ljutkaste i meko oble, savršena su prirodna grickalica.

Probajte i listove blagih proljetnih sorti kao dodatak juhama, umacima i salatama. Eterična ulja rotkvice pospješuju metabolizam!

Jagode

Zamamna izgleda, arome koja oduševljava, i sa samo 37 kcal na 100 g, doista je mnogo razloga za uživanje u jagodama.

Ako ste ovisni o njima, pa jedete i one blijede zimske, uskoro dolazi trenutak za pravi užitak!

Isprobajte ovaj lagani recept za slatki voćni desert, naravno jagode su u glavnoj ulozi:

Pire od jagoda s mascarponeom

  • 400 g jagoda
  • 1 žlica konjaka
  • 1 žlica limunova soka
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1 banana
  • jaje
  • 150 g mascarponea
  • 200 g tučenog vrhnja

priprema

  1. Operite i očistite jagode, narežite ih na kockice pa ih marinirajte u mješavini žlice konjaka, žlice limunova soka i žlice smeđeg šećera.
  2. Ogulite bananu, narežite je na kockice pa izmiješajte s jagodama. Stavite na stranu 4 žlice mješavine, a ostatak krupnije izmiksajte te raspodijelite u 4 čaše.
  3. Odvojite bjelance od žumanca. Pjenasto izmiksajte žumance sa žlicom šećera, a bjelance stucite u snijeg. Usput umiksajte i žlicu šećera.
  4. U pjenu od žumanca dodajte 150 g mascarponea te ih izmiješajte u glatku smjesu. Umiješajte pjenjačom 200 g tučenog vrhnja, a zatim i snijeg od bjelanca.
  5. Rasporedite kremu po voćnom pireu, ukrasite je kockicama voća
    i komadićima piškota.

Preporučujemo