Proljeće nam nudi svu raskoš boja i okusa. Uljepšajte si sunčane dane zdravim zalogajima
šparoge
Veselimo se prvim mladim šparogama! Nadaleko cijenjenu delikatesu preporučujemo kao savršeno sredstvo za proljetno čišćenje organizma, ali samo uz lagani umak od ulja i octa!
rotkvice
Osvježavajuće, ljutkaste i meko oble, savršena su prirodna grickalica.
Probajte i listove blagih proljetnih sorti kao dodatak juhama, umacima i salatama. Eterična ulja rotkvice pospješuju metabolizam!
Jagode
Zamamna izgleda, arome koja oduševljava, i sa samo 37 kcal na 100 g, doista je mnogo razloga za uživanje u jagodama.
Ako ste ovisni o njima, pa jedete i one blijede zimske, uskoro dolazi trenutak za pravi užitak!
Isprobajte ovaj lagani recept za slatki voćni desert, naravno jagode su u glavnoj ulozi:
Pire od jagoda s mascarponeom
- 400 g jagoda
- 1 žlica konjaka
- 1 žlica limunova soka
- 1 žlica smeđeg šećera
- 1 banana
- jaje
- 150 g mascarponea
- 200 g tučenog vrhnja
priprema
- Operite i očistite jagode, narežite ih na kockice pa ih marinirajte u mješavini žlice konjaka, žlice limunova soka i žlice smeđeg šećera.
- Ogulite bananu, narežite je na kockice pa izmiješajte s jagodama. Stavite na stranu 4 žlice mješavine, a ostatak krupnije izmiksajte te raspodijelite u 4 čaše.
- Odvojite bjelance od žumanca. Pjenasto izmiksajte žumance sa žlicom šećera, a bjelance stucite u snijeg. Usput umiksajte i žlicu šećera.
- U pjenu od žumanca dodajte 150 g mascarponea te ih izmiješajte u glatku smjesu. Umiješajte pjenjačom 200 g tučenog vrhnja, a zatim i snijeg od bjelanca.
- Rasporedite kremu po voćnom pireu, ukrasite je kockicama voća
i komadićima piškota.
Tekst: Čarolija okusa
Foto: Profimedia
08.04.2016.