Suhi keksi tradicionalni su dio blagdanskog gastrorepertoara. Uz klasične vanilin roščiće i prhke zvjezdice isprobajte i nove okuse

Preporuka je kekse držati na suhom i hladnom mjestu, a ne u hladnjaku, jer ne bi više bili prhki.

Ako želite dodatno produljit njihov rok trajanja, u kutiju u koju ste ih pohranili stavite i polovicu jabuke.

Keksići s bijelom čokoladom

Sastojci:

  • 320 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 90 g maslaca
  • 1 veća neprskana naranča
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 jaje
  • 120 g bijele čokolade
  • prstohvat soli

Priprema

  1. Na laganoj vatri zagrijte maslac. Kada se otopi, dodajte mu ribanu koricu naranče i iscijeđeni sok od naranče te vanilin šećer i šećer.
  2. Kada se smjesa poveže, umiješajte jedno jaje i ponovno miješajte.
  3. Maknite s vatre i u smjesu, dok je još vruća, odmah dodajte nasitno nasjeckanu čokoladu. Sve miješajte dok se čokolada ne otopi.
  4. U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol pa dodajte u smjesu od čokolade koju ste lagano ohladili. Potom zamijesite tijesto.
  5. Oblikujte kuglice, lagano ih sploštite između dlanova pa pecite na 180 stupnjeva oko 10 minuta.

Preporučujemo