Ništa ne govori jesen kao miris pečenih kestena u zraku

Pečeno kestenje nezaobilazna je jesenska poslastica. A kesten pire sa šlagom neodoljiv je desert.

Kuhani kesten dobar je izbor za punjenje pileta, guske ili pak kao prilog uz crveni kupus. Da biste uživali u kuhanom kestenju, dovoljno ga je kuhati u vodi 20 minuta. No prije termičke obrade nožem treba zasjeći vrh opne.

Ako ga pak više volite pečenog, stavite ga na lim u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite desetak minuta.

nove kombinacije

Ova jesenska poslastica ukusna je i s povrćem i mesom, ali i kao dodatak kolačima.

Kesteni u kombinaciji s jabukom poboljšavaju rad probave, a osušeni i mljeveni kesteni – ako se dodaju pšeničnom brašnu – pogodni su i za pripremu kruha.

Prilikom kupnje izaberite veće, sjajnije plodove bez rupica na ljuskama. Ako ih želite ove jeseni u potpunosti iskoristiti, predlažemo vam recept u kojem ćete sigurno uživati.

Jesenski mousse

  • 200 g tamne čokolade
  • 250 g zaslađenog kesten pirea
  • 250 g slatkog vrhnja
  • 2 žlice ruma

Priprema

  1. Pomiješajte istopljenu čokoladu, kesten pire, vrhnje i rum pa kratko miksajte dok se smjesa ne sjedini (ne smije biti pjenasta).
  2. Poslužite u šest čaša, na vrh smjese stavite malo slatkog vrhnja, a zatim ukrasite kockicama čokolade.

Preporučujemo