Jela pripremljena u woku sočna su i puna okusa. Komadiće mesa i povrća dovoljno je kratko popržiti i zdravo jelo u tren oka je na vašem stolu

Kuhanje u wok je zaista odličan način pripreme namirnica.

Omogućava nam brzu i jednostavnu pripremu hrane, hranjivi sastojci namirnica ostaju sačuvani, a jela su sočna i hrskava.

Koristite namirnice koje najviše volite, ili one koje trenutno imate u kuhinji.

Naravno poigrajte se i začinima. Egzotični i pikantni začini koji su tipični za azijsku kuhinju, pretvorit će svako jelo u kulinarsko remek djelo.

Piletina s povrćem

  • 120 g mrkve
  • 1 poriluk
  • 1 crvena paprika
  • 250 g riže basmati
  • 500 g filea pilećih prsa
  • 1 žlica sezamova ulja ili ulja od kikirikija
  • 1 žličica mljevenog đumbira
  • pola žličice kurkume
  • pola žličice kajenskog papra (mljevene osušene čili papričice)
  • 100 ml povrtnog temeljca
  • 200 ml kokosova mlijeka
  • 3 žlice milerama
  • 1 limeta
  • sol, papar

Priprema povrća

Očistite i operite mrkve, poriluk i papriku, te ih narežite na trake dužine 5 cm.

Kuhanje riže

Uspite rižu u sito, operite pod mlazom vode i ocijedite. Kuhajte rižu 20 min u dvostruko više vode.

Prženje mesa

Operite i osušite file i narežite ga na trake. Zagrijte ulje u woku ili velikoj tavici.

Popržite meso sa svih strana neprestano miješajući. Dodajte đumbir, kurkumu i kajenski papar te nastavite s prženjem.

Pirjanje povrća

Mesu dodajte mrkvu, temeljac, kokosovo mlijeko i mileram. Kratko pirjajte. Zatim dodajte papriku i poriluk te promiješajte.

Pirjajte meso i povrće na laganoj vatri uz stalno miješanje sljedećih 10 min.

Dodavanje začina

Iscijedite 1 limetu. Začinite povrće limetinim sokom, solju i paprom.

Posluživanje jela

Ocijedite rižu i poslužite je na tanjuru zajedno s pirjanim mesom i povrćem. Po želji, ukrasite jelo vlascem.

Preporučujemo