Maštovite ideje uvijek su dobrodošle. Uz malo truda i par uobičajenih sastojaka iznenadite svoje najmilije.

Za uskrsnu gozbu uvijek se potrudimo najviše što možemo kako bi blagdanski stol obilovao svim delikatesama koje si možemo priuštiti.

Mi vam donosimo maštovit, jeftin i brz recept kojim ćete sigurno razveseliti svoju obitelj i goste.

Jaja sa začinima

  • 12 jaja
  • 90 g pancete narezane na kockice
  • 9 žlica vrhnja za kuhanje
  • 3 žlice ljutike
  • 6 žlica nasjeckanoga začinskog bilja
  • 3 žlice naribanog parmezana
  • 700 g krupne morske soli

PRIPREMA

  1. Pažljivo odstranite jajima vrh, sadržaj ulijte u zdjelu i pomiješajte s ostalim sastojcima (osim krupne soli). Isperite ljuske.
  2. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kapnite u ljuske jaja po 3 kapi ulja, napunite ih nadjevom do 3/4.
  3. Rasporedite krupnu sol po plitkoj vatrostalnoj posudi za pečenje, posložite na to jaja i pecite oko 15 minuta.
  4. Prije posluživanja ukrasite po želji i radi jačeg dojma, poslužite jaja u kartonskoj kutijici za jaja.

savjet plus

Katkad se jaje koje ste skuhali utvrdo ne ljušti lako. Evo kako to učiniti bez imalo muke.

  • Nakon što ste ga skuhali, ostavite ga neko vrijeme u hladnoj vodi. Uzmite ga pa udarite njegovim vrhom o tvrdu površinu.
  • Drugi način je da uzmete jaje u ruku i kotrljate ga po nekoj glatkoj povšini sve dok se ljuska jaja ne razlomi na svim mjestima.

Preporučujemo