Kad vam se uz popodnevnu kavicu javi želja za nečim slatkim, ovo su naša rješenja sa stilom i stavom. Impresionirajte sami sebe! A i drugi će znati uživati...

Razveselite nepce ovim klasičnim pjenastim desertom koji mami sva čula. Kako bi bio još posebniji u desert dodajte ružinu vodicu, koju ćete naravno, pripremiti sami…

sami pripremite ružinu vodicu

Zahvaljujući ružinoj vodici desert će imati laganu cvjetnu aromu.

Možete je napraviti sami: cvat ruže prelijte kipućom vodom u omjeru 1:2 te ostavite da odstoji oko 4 minute – temperatura neka bude malo ispod točke vrelišta.

Potom ocijedite pa tekućinu prelijte u čiste bočice koje čuvajte u hladnjaku.

Šlag za desert Pavlovu…

…mora biti elastičan, čvrst i sjajan. Ako vrhnje predugo tučete, izgubit će volumen i sjaj.

Pavlova s ružinom vodicom i bobicama

  • 150 ml bjelanaca (oko 4 bjelanca)
  • prstohvat soli
  • 220 g finog šećera
  • 2 žlice jestivog škroba
  • 2 žlice bijelog vinskog octa
  • 1 žličica ružine vodice
  • 250 g slatkog vrhnja
  • 300 g bobičastog voća (borovnica, malina i kupina)

priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 150 °C. Bjelanca i prstohvat soli tucite mikserom oko 1 minutu dok ne dobijete čvrst snijeg.
  2. U snijeg postupno uspite šećer i tucite dok ne postane čvrst i sjajan. Na kraju umiješajte škrob, ocat i ružinu vodicu.
  3. Slastičarsku vrećicu s okruglim nastavkom napunite snijegom te na lim obložen papirom za pečenje istisnite puslice (promjera 10 cm).
  4. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 120 °C oko 35 minuta. Isključite pećnicu te ostavite kolačiće da se ohlade i posuše.
  5. Vrhnje stucite u čvrst šlag te poslužite s voćem i kolačićima.

Preporučujemo