Salata od krumpira je uvijek ukusan klasik. Nezaobilazan je prilog na stolu, pogotovo s dolaskom toplijeg vremena i sezone roštiljanja.

Donosimo vam male trikove uz pomoću kojih će vaša salata uvijek ispasti savršena.

  • Budući da se brašnaste sorte brzo počnu raspadati, zbog čega krumpir gubi oblik, preporučujemo vam one tvrđe.
  • Marinadu puno bolje upija mlaki nego hladni krumpir. Nakon prelijevanja ostavite da odstoji 10-30 min.
  • Za optimalan rezultat skuhajte krumpire približno jednake veličine kako bi svi bili kuhani u isto vrijeme.
  • Nakon što ih ocijedite, ostavite da se malo ohlade – lakše ćete ih oguliti.
  • Umak umiješajte vrlo polako i pažljivo jer biste u protivnom mogli dobiti kašu od krumpira.

Salata od krumpira i luka

  • 800 g sitnijeg krumpira
  • 6 žlica ulja
  • 250 ml povrtne juhe
  • ½ žličice senfa
  • 4 žlice bijelog vinskog octa
  • ½ vezice peršina
  • 4 ljubičasta luka

priprema

  1. Krumpir dobro operite pa ga kuhajte u posoljenoj vodi 20 min. Potom ga ocijedite, ogulite, ostavite da se prohladi pa ga narežite na ploške.
  2. Pokrijte ga da malo zadrži malo topline. Luk oljuštite i narežite na tanke kriščice.
  3. Zagrijte 3 žlice ulja pa propirjajte narezani luk tako da ostane al dente, umiješajte malo soli i papra, 250 ml juhe te senf i ocat.
  4. Vrućom marinadom prelijte topli krumpir, pažljivo izmiješajte i ostavite da malo odstoji. Peršin oplahnite, posušite i nasjeckajte mu listiće.
  5. Preostalo ulje i peršin polako umiješajte u salatu nekoliko minuta prije posluživanja

Preporučujemo