Mango je idealan za obnavljanje energije i odličan je međuobrok ili ga možete grickati na poslu.

Mango je prvi put kultiviran u Indiji prije 4.000 godina. Do danas ga Indijci slave kao nacionalno voće i prinose ga kao dar bogovima.

Kod nas se može kupovati cijele godine, a postoji oko 1.000 sorti tog voća. Sve imaju ugodan slatki okus.

Na naše police ovo voće stiže uglavnom nezrelo i tvrdo, a kad na njemu ugledate srednje velike crne točke, znate da je zrelo.

Melem za osjetila

Zeleno, žuto ili crveno? Boja nije važna. Želite li provjeriti je li mango zreo, stisnite glatku koru. Ako je tvrđa i mango slatkasto miriše, zreo je.

Lijek protiv svakodnevnog stresa

Mango smiruje crijeva i jača srce. Pripisuje mu se i pozitivan učinak na mozak. Bogat je vitaminom C, jača imunosni sustav i poboljšava zdravlje sluznice.

Osim toga, ovo voće sadrži i 0,8 mg dnevne potrebe za vitaminom A. Što čekate? Uživajte u njegovu okusu!

Sok od manga s limetom

  • 1 mango
  • 1 grejp
  • oko 3 cm svježeg đumbira
  • 7 kockica leda
  • 2 žlice meda
  1. Ogulite mango, uklonite košticu i narežite ga na kockice. Stavite ga u zamrzivač na 30 minuta.
  2. Istisnite sok od grejpa. Svježi đumbir ogulite i naribajte . Mango, sok od grejpa, led i med stavite u mikser. Dodajte đumbir i izmiksajte.

Preporučujemo