Hobotnica ispod peke, na salatu, kao brudet... Ova morska poslastica priprema se na razne načine, a vi se odlučite za najbolji okus

Hobotnicu kupujemo svježu ili zamrznutu. U kontinentalnom dijelu Hrvatske najčešeće se kupuje ona zamrznuta u vrećici od 500 grama. Za jednu četvoročlanu obitelj dovoljna je hobotnica težine dva kilograma.

Dok svježa hobotnica može stajati u hladnjaku (pokrivena u posudi) najviše dva dana, zamrznuta se može čuvati u zamrzivaču dva mjeseca.

Kuhanu hobotnicu možete poslužiti s maslinovim uljem, sokom od limuna, acetom balsamicom i nasjeckanim peršinom.

Ako je želite pripremiti kao brudet, onda napola kuhanu hobotnicu pirjajte na luku, češnjaku, rajčici i vinu te poslužite uz kuhanu palentu.

Kuhana hobotnica odlično se slaže s kuhanim povrćem, a ako je nasjeckate i dodate joj bob, rikulu i preljev po želji, dobit ćete odličnu salatu.

Najpoznatiji način pripreme hobotnice je ispod peke. Ako nemate peku, možete je ispeći i u običnoj pećnici u poklopljenoj vatrostalnoj posudi. Napola kuhanu hobotnicu prelijte maslinovim uljem i stavite u posudu za pečenje pa dodajte krumpir i rajčicu.