Ovo je gomoljasto povrće više od običnog priloga, a da bi to doista i bilo tako, krumpir pripremite kao glavno jelo. Pomoću našeg prijedloga skuhat ćete brz i zanimljiv ručak

Kaže se da je uvijek preporučljivo jesti sezonske namirnice, tj. onako kako priroda to odredi.

Nutricionisti se zgražaju nad činjenicom da usred zime naveliko konzumiramo rajčice ili, pak, da je grožđe moguće kupiti u svako doba godine, a ne isključivo u kasno ljeto kad dozrijeva.

Krumpir kao osnovna namirnica u svakom domaćinstvu dostupan je tijekom čitave godine, no baš sada – kad je još mlad – idealno je vrijeme za njegovu konzumaciju.

Energetska vrijednost krumpira iznosi samo 86 kcal na 100 g (ako je pripremljen kuhanjem), pa ga lažno optužuju da nije dobar ako želite smršavjeti.

Premda će mnogi reći kako ovo gomoljasto povrće i nema neki imidž jer je sasvim obična i pomalo dosadna namirnica, to ne mora biti tako.

Krumpir možete pripremiti na razne načine i kao glavno jelo. Malo mašte i koji dodatni sastojak i vaša će nepca uživati.

Predlažemo vam provjereno dobar recept, a iskušate li ga, više nikada nećete misliti da je krumpir – običan.

Pečeni mladi krumpir sa sirom, kukuruzom i slaninom

  • 8 srednje velikih mladih krumpira
  • 4 žlice ulja
  • 8 kriški slanine
  • 350 ml kiselog vrhnja
  • 100 g naribane gaude
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 1 veća limenka kukuruza
  • 1 čili papričica

priprema

  1. Pećnicu unaprijed zagrijte na 200 °C. Krumpire operite, osušite papirnatim ručnikom, premažite ih uljem, a zatim svaki posebno umotajte u aluminijsku foliju i pecite u pećnici 55 minuta.
  2. Slaninu prepržite, a zatim je stavite na papirnate ručnike koji će upiti višak masnoće. Nakon toga razmrvite slaninu.
  3. Sir, nasjeckani peršin, ocijeđeni kukuruz i čili papričicu umiješajte u vrhnje. Posolite i popaprite. Vruće i gotove krumpire izvadite iz folije te ih lagano razrežite.
  4. Pomiješajte smjesu od vrhnja s hrskavom slaninom i prelijte preko krumpira. Odmah poslužite.

Preporučujemo