Tako sočni, tako meki...

Pokazat ćemo vam kako i najobičniji komad mesa pretvoriti u pravi vatromet okusa i aroma.

Meso ponekad zaista postane dosadno kada se konzumira uvijek na isti način. Sva sreća, šnicli ‘na naglo’ nisu jedino što komad mesa pruža.

Potrebno vam je samo malo vremena i volje da od običnog komada mesa napravite pravi gurmanski užitak za pamćenje.

Pileći svitci

  • 4 filea pilećih prsa (od 150 g)
  • sol, papar mljevena paprika (slatka)
  • 1 žličica posušenog ružmarina
  • 4 žlice svježeg sira
  • 8 ploški slanine
  • 6 žlica ulja od repice
  • 3 jaja
  • 1 glavica ledene salate (Eisberg)
  • 1 zelena paprika
  • 1 manji krastavac
  • 2 žlice vinskog octa
  • 1 žličica senfa

priprema

  1. Operite, posušite i prerežite piletinu. Svaki komad prerežite (ali ne do kraja) tako da nastane džep.
  2. Začinite meso solju, paprom, mljevenom paprikom i ružmarinom, nadjenite svježim sirom te omotajte ploškom slanine (po potrebi učvrstite čačkalicama).
  3. Pržite svitke na 2 žlice ulja uz okretanje oko 15 minuta. Skuhajte jaja (8-9 minuta). Operite i očistite salatu i povrće.
  4. Narežite salatu na komade, papriku na tanke trake, a krastavac prerežite pa narežite na ploške. Pomiješajte sve u posudi.
  5. Ocijedite jaja, kratko ih oplahnite hladnom vodom pa oljuštite. Pomiješajte ocat, senf, sol i papar, a zatim umiješajte preostalo ulje.
  6. Pomiješajte to sa salatom te raspodijelite na 4 tanjura. Narežite jaja na komade pa stavite na salatu. Poslužite sa svitcima.