Baš je zabavno u berbi! Uz brojne druge plodove, sada dozrijevaju i bundeve, atraktivne kraljice vrta koje neće biti samo ukusan dodatak jelima nego i prekrasan ukras doma ili dvorišta

Sezona je sočnog koštuničavog voća

Rana jesen raj je za sve ljubitelje jabuka i krušaka jer tog finog voća sada ima u izobilju.

A kada jednom kušaju šarlotu od jabuka i meda, sladoled-tortu od krušaka ili čokoladne tortice s kruškama, svi njihovi obožavatelji iznova će se zaljubiti u njihov okus.

orasi

Hrskava jezgra iz tvrde ljuske odlična je za pikantna jela i ima prekrasnu aromu (svakako kušajte salatu s orahovim uljem). Osim toga, orasi su vrlo zdravi.

Brusnice

Ovo crveno bobičasto voće svojom će kiselkastom i trpkom notom oplemeniti slatka, ali i slana jela.

Lješnjaci

Cijeli, oguljeni, mljeveni, sjeckani – hrskavi oraščići u kuhinjskoj upotrebi vrlo su svestrani i imaju najraznovrsniju primjenu.

Kratkim prženjem prije daljnje kulinarske obrade intenzivirat ćete njihovu aromu.

Zamijenite li dio pšeničnog brašna sitno mljevenim oguljenim lješnjacima, tijesto će biti mnogo mekše i podatnije.