Posljednji mjesec proljeća nudi široku lepezu mirisa i okusa...

Zbog obilja proizvoda na tržnicama i u trgovinama teško je odabrati najbolje. Evo našeg izbora:

Rabarbara

Prve stabljike rabarbare dozrijevaju već krajem travnja, ali vrhunac sezone joj je sredinom svibnja. Iako botanički pripada začinima, u kuhinji se priprema kao povrće.

Rabarbaru prije pripreme trebamo oguliti i narezati na komadiće. Upotrebljava se za pripremu kolača, ali i u slanim jelima

Ispecite kolač s rabarbarom ili je ponudite kao prilog uz palačinke, no pripazite da ne pretjerate! Zbog visokog sadržaja oksalne kiseline rabarbaru se preporučuje jesti najviše jednom tjedno.

Banane

Banane, jedna od najomiljenijih vrsta voća na svijetu, prava su riznica minerala i vitamina te nam mogu biti praktična užina.

Rotkvice

Iako se najviše konzumiraju na Uskrs, nema razloga da se u njima ne uživa i poslije blagdana. Ovaj osvježavajući mali gomolj koji potječe iz Azije jeli su i Egipćani.

Rotkvice mogu biti okrugle ili duguljaste, a boja im varira od bijele pa sve do tamnoljubičastih nijansi. Izvrsne su u juhama, salatama ili uz namaz i kruh.

Preporučujemo