Uživajte u mirisima i bojama ovog proljetnog mjeseca
Svježe proljetno povrće uz začine daje jelima jedinstven okus. Pripremite od njega juhu, salatu ili ga jedite sirovo.
Naribana mrkva izvrsna je u kombinaciji sa sokom od naranče. Mrkva je idealan temelj mnogim juhama, a može se poslužiti i kao zdrav prilog.
Pogodna je i za pripremu slatkih jela i deserta, primjerice za torte ili cupcakes.
Najboljeg je okusa i kvalitete prva mlada mrkvica ubrana u vrtu. Tko ima priliku, neka u njoj uživa.
Avokado spada u povrće. Svjež avokado ima tamnozelenu do crnu boju kore, a meso zrelog ploda je nježne, gotovo kremaste strukture.
Najčešće se koristi za pripremu salata ili umaka.
Pomaže kod prehlade, snižava krvni tlak, ima protuupalna svojstva, te djeluje protiv gljivica, stresa i umora.
Vrlo je cijenjen u prehrani, a na naše tijelo povoljno djeluje iznutra i izvana.
Omiljen je u kuhinji još iz vremena naših prabaka. S vlascem se pripremaju juhe, umaci, namazi ili se upotrebljava kao začin za meso.
Sadrži niz vrijednih minerala kao što su kalcij i natrij.