Uživajte u mirisima i bojama ovog proljetnog mjeseca

Svježe proljetno povrće uz začine daje jelima jedinstven okus. Pripremite od njega juhu, salatu ili ga jedite sirovo.

Mrkva

Naribana mrkva izvrsna je u kombinaciji sa sokom od naranče. Mrkva je idealan temelj mnogim juhama, a može se poslužiti i kao zdrav prilog.

Pogodna je i za pripremu slatkih jela i deserta, primjerice za torte ili cupcakes.

Najboljeg je okusa i kvalitete prva mlada mrkvica ubrana u vrtu. Tko ima priliku, neka u njoj uživa.

Avokado

Avokado spada u povrće. Svjež avokado ima tamnozelenu do crnu boju kore, a meso zrelog ploda je nježne, gotovo kremaste strukture.

Najčešće se koristi za pripremu salata ili umaka.

mladi luk

Pomaže kod prehlade, snižava krvni tlak, ima protuupalna svojstva, te djeluje protiv gljivica, stresa i umora.

Vrlo je cijenjen u prehrani, a na naše tijelo povoljno djeluje iznutra i izvana.

Vlasac

Omiljen je u kuhinji još iz vremena naših prabaka. S vlascem se pripremaju juhe, umaci, namazi ili se upotrebljava kao začin za meso.

Sadrži niz vrijednih minerala kao što su kalcij i natrij.

Preporučujemo