Proslavite zajedno ljubav. Naš brižno odabran desert odličan je završetak romantične večere. Radujmo se već sad Valentinovu!

Aromatičan sladoled uspješan je spoj pikantnog đumbira i fantastičnih pistacija. Uz sve to još je pažljivo ukrašen pomno izrađenim slatkim srcima od karamela.

Donosimo vam recept koji će vam dodatno zasladiti taj romantičan dan…

Srca od karamela

  • 8 žlica šećera
  • 3 žlice vode

priprema

  1. Zakuhajte u loncu 8 žlica šećera s 3 žlice vode uz miješanje dok voda sasvim ne ispari. Smanjite temperaturu i karamelizirajte šećer.
  2. Oblikujte srca od tekućeg karamela s pomoću žlice i stavljajte ih na papir za pečenje. Pustite ih da se ohlade.

Sladoled od đumbira i pistacije

  • 70 g punomasnog vrhnja
  • 80 ml vrhnja za šlag
  • 1 žumance
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1 žlica škrobnog brašna
  • 1 žlica đumbirova sirupa
  • 1 kap arome vanilije
  • 1 žlica sitno narezanih pistacija
  • 1 komad konzerviranog đumbira
  • 100 g manga
  • 100 g ananasa
  • prhki keksi

priprema

  1. Kremasto istucite punomasno vrhnje i stavite ga na hladno. Zagrijte vrhnje za šlag do trenutka kad treba proključati.
  2. Glatko izmiješajte žumance sa šećerom i škrobnim brašnom. Dodajte vruće vrhnje za šlag s pomoću metlice za snijeg.
  3. Masu ulijte u lonac i na slaboj vatri tucite metlicom dok ne zakipi. Na kraju ohladite smjesu uz miješanje u hladnoj vodenoj kupelji.
  4. Umiješajte u masu punomasno vrhnje, đumbirov sirup, aromu vanilije i narezane pistacije.
  5. Kremu ulijte u zdjelu od plemenitog čelika i stavite 30 minuta u zamrzivač. Narežite na male kockice konzervirani đumbir i postupno umiješajte u sladoled.
  6. Ostavite sladoled u zamrzivaču 3 sata i povremeno ga promiješajte dok se ne stvrdne. Stavite sladoled 20 minuta prije posluživanja u hladnjak.
  7. Pripremite voće, narežite ga na male komade i nabodite na štapiće za ražnjiće.
  8. Sladoled možete po želji ukrasiti voćnim ražnjićima, keksima ili srcem od karamela. (vidi savjet gore)

Preporučujemo