Kolači su pečeni, stan je očišćen, nedostaje još samo jedno - kuhano vino! Donosimo dva ukusna i mirisna recepta

Uživate u okusima kuhanog vina? Napravite ga sami, u kućnoj radinosti.

Uvijek birajte povoljna, a ne skupocjena vina. Kako u kuhanom vinu dominiraju arome cimeta i klinčića, izgubi se originalni bouquet vina.

Kuhano crno vino

  • 1 l crnog vina
  • 4 štapića cimeta
  • 5 klinčića
  • 170 ml vode
  • 1 paketić kore cimeta
  • 160 g šećera
  • naranče ili limun

priprema

  1. Rastopite u vodi šećer pa dodajte cimet, klinčiće, limun ili naranče narezane na kriške. Kuhajte dok polovica vode ne ispari.
  2. Potom ulijte vino i zavrijte. Kuhajte još 5 do 10 minuta. Poslužite u toplim šalicama.

Kuhano bijelo vino

  • 2 l bijelog vina
  • 1 dl vode
  • 7 žlica šećera
  • štapić cimeta
  • 8 klinčića
  • 2-3 naranče

priprema

  1. Iscijedite sok od naranči. Dodajte ga u vino koje ste pomiješali sa šećerom, cimetom i klinčićima.
  2. Zagrijavajte na laganoj vatri sve do vrenja. Smanjite vatru i pustite da kuha još 15 minuta. Ako je vino kiselije, dodajte više šećera.

Ne propustite i naše ostale blagdanske recepte koji će vas ugrijati i uljepšati vam ovo hladno zimsko razdoblje…

Preporučujemo