Sunčani srpanj donosi nam pregršt ukusnih plodova koje možemo kombinirati na bezbroj ukusnih načina

Paprike

Paprike su poznate kao riznica vitamina, ali su i izvrsna namirnica za ukrašavanje jela. Osim klasičnih crvenih, žutih i zelenih, sada u pripremi jela možete isprobati i crnu ili ljubičastu papriku (pri kuhanju mijenjaju boju u zelenu).

Trešnje, marelice, breskve

Zavodljivi plodovi trešnje puni su slatko-kiselog soka. Fine su svježe, ali i kao slatki voćni dodatak.

Osunčane marelice i breskve mogu se jesti u salatama, desertima, kolačima…

profimedia-0006079711

Lubenica i dinja

Lubenice i dinje pak idealan su ljetni zalogaj – sadrže mnogo vode a malo kalorija. Zrele imaju prepoznatljiv slatkasti miris.

mahune

Zelene, žute ili šarene – s mahunama dolaze zdrave bjelančevine i to u novim ukusnim kombinacijama. Muza su kuharima diljem svijeta i sastavni dio variva, juha i salata.

borovnice

Borovnice su vrlo ukusne: sa šećerom i tučenim slatkim vrhnjem, u kolačima, tortama… No u hladnjaku ih svježe možete držati samo 1-2 dana.

rajčica – crvena kraljica ljeta

Rajčice su bogate vitaminima i tvarima koje štite stanice od starenja. Nemojte ih držati u hladnjaku jer tako gube aromu.

Dinja s pršutom

  • 1 dinja
  • 8 smokava
  • 200 g pršuta
  • papar

priprema

  1. Raspolovite dinju, očistite je i narežite na ploške. Operite 8 smokava i zarežite ih nekoliko puta.
  2. Zatim sve posložite u kombinaciji sa 200 g pršuta te pospite s malo papra.

Preporučujemo