Malo šunke, svježeg sira i sjeckanih oraha, čips ili krekeri... Kako poslužiti grickalice i postići da baš svi hvale vaše kulinarsko umijeće

Svi smo se mi našli u situaciji kada nam na vrata pozvone dragi prijatelji ili rodbina bez prethodne najave.

Tada običavamo panično tražiti po kuhinji što im ponuditi, kako ih ugostiti da bi se odjećali dobrodošlo.

Mi vam donosimo brze i praktične recepte i savjete za male zalogajčiće koji će oduševiti okusne pupoljke vaših dragih gostiju!

Štapići s umakom

  • 2 mekana avokada
  • 200 g jogurta
  • 1 crvena ljuta papričica
  • malo svježeg korijandra
  • 2 paketića integralnih štapića
  • sol, papar

priprema

  1. Oguljeni avokado stavite u zdjelu i zgnječite vilicom, a zatim pomiješajte
    s jogurtom i nasjeckanom ljutom papričicom.
  2. U smjesu zatim umiješajte korijandar pa posolite i popaprite prema ukusu. Umak poslužite sa štapićima.

Umjesto štapića uz umak možete poslužiti papriku narezanu na trake, krastavce, mrkve ili stabljike celera.

Pjenica od šunke

  • 200 g kvalitetne šunke
  • 100 g svježeg sira
  • 100 g maslaca
  • 2 žlice umaka od hrena
  • 100 ml vrhnja za šlag
  • 1 paketić okruglih krekera
  • 1 šaka mini rajčica
  • 1 šaka rikule
  • mljeveni bijeli papar, sol

priprema

  1. Šunku mikserom usitnite u pire. Svježi sir pjenasto stucite s maslacem, a zatim pomiješajte s umakom od hrena, šunkom i vrhnjem za šlag.
  2. Posolite i popaprite prema ukusu. Pjenicu stavite u slastičarsku vrećicu pa je istisnite na okrugle krekere. Ukrasite mini rajčicama i rikulom.

Pjenicu možete staviti i u zdjelicu obloženu prozirnom folijom pa je, nakon što je neko vrijeme ostavite u hladnjaku, narezati na kriške.