Pokazat ćemo vam kako pripremiti jaja na malo drukčiji način, ali i zašto su prepeličja jaja na cijeni

Priprema poširanih jaja

U loncu zakuhajte vodu i ulijte ocat. Kad se na dnu lonca počnu stvarati mjehurići, u vodu lagano dodajte jaja. Ako ćete pripremati više poširanih jaja, odaberite dublji lonac.

Žlicom oprezno zagrabite jaje i oprezno ga podignite, a potom ga vratite u vodu koja lagano vrije.

Bjelance se treba stvrdnuti, a žumance ostati mekano. Kuhajte još 2-3 minute, izvadite jaje velikom žlicom i ocijedite ga.

Domaća majoneza

  • 2 žumanca
  • 1/2 žlice senfa
  • 200-220 ml suncokretova ulje
  • 3 žličice soka od limuna

priprema

  1. Pomiješajte 2 žumanca i ½ žlice senfa i posolite, potoma uz stalno miksanje postupno ulijte 200-220 ml suncokretova ulja.
  2. Kad smjesa postane gusta, umiješajte 3 žličice soka od limuna (po potrebi ulijte još malo ulja) uz stalno miksanje. Majonezu začinite bijelim paprom.
  3. Ako je prerijetka, dodajte u nju 1 žumance pomiješano s malo ulja.

Budući da majoneza sadrži sirova jaja, najbolje ju je pojesti isti dan kad je i pripremljena.

Kušajte prepeličja jaja

U usporedbi s kokošjima prepeličja su jaja 4-5 puta manja. Međutim, ona sadrže puno kalcija, željeza, magnezija i vrijednih vitamina.

Osim toga, jačaju imunitet i mušku potenciju.

Preporučujemo