Za najluđu noć u godini donosimo vam nekoliko prijedloga za izbor pića i slasnih zalogaja kojima ćete sigurno podići atmosferu na svakoj zabavi

Vruća jabukovača sa začinima

  • 100 ml bourbona
  • 4 bobice kleke
  • 2 štapića cimeta
  • 1 jabuka
  • 700 ml poluslatke jabukovače

priprema

  1. U lonac ulijte bourbon, dodajte zgnječene bobice kleke, cimet i narezanu jabuku. U lonac ulijte i jabukovaču pa je zagrijte do vrenja.
  2. Ulijte piće u pripremljene čaše pa ga poslužite dok je još vruće.

Torbice od lisnatog tijesta punjene mljevenim mesom

  • 1 glavica luka
  • 400 g nasitno nasjeckane svinjetine
  • 8 sušenih marelica
  • 1 šaka nasjeckanog peršina
  • sol, papar
  • 350 g lisnatog tijesta
  • jaje

priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 200 °C. Luk nasjeckajte, a zatim ga pomiješajte s mesom i nasjeckanim marelicama pa sve zajedno posolite i popaprite.
  2. Tijesto razvaljajte na dimenzije 30 × 40 cm, prerežite ga na dvije trake, a zatim položite u lim. Po sredini svake trake rasporedite po 1 porciju mesa.
  3. Rubove tijesta premažite razmućenim jajem i zamotajte.
  4. Svaku traku narežite na 10 torbica pa u gornjem dijelu svake od njih oštrim nožem napravite male rezove. Pecite ih oko 15 minuta.

Šampanjska kupka

  • 30 ml vinjaka
  • 30 ml soka od naranče
  • 5 ml grenadine sirupa
  •  kocke leda
  • dobro ohlađeni pjenušac

priprema

  1. Sve sastojke zajedno s kockama leda stavite u shaker, dobro ih protresite, a zatim ulijte u čašu za šampanjac.
  2. Prelijte pjenušcem, eventualno dodajte kocke leda pa ukrasite koktel kriškama naranče.

Zalogaji s pjenicom od šunke

  • 6 žlica maslaca
  • 1 šalica vrhnja
  • sol, papar
  • 200 g šunke
  • slatka mljevena paprika

priprema

  1. U omekšali maslac dodajte vrhnje. Smjesu posolite i popaprite, a zatim dodajte sitno mljevenu šunku i mljevenu papriku pa sve zajedno dobro promiješajte.
  2. Tako pripremljeni namaz namažite na male kriške tosta ili kruha.

Preporučujemo