Ovaj novi trend u kuhanju pravi je hit među najpoznatijim gastro blogerima, no pritom nije riječ o kuhanju variva ili juha, već jela koja se jedu vilicom. Uživajte u praktičnom i jednostavnom kuhanju i štedite vrijeme!

Kuhati tjesteninu i sastojke za umak istovremeno u jednom loncu? Zvuči prejednostavno da bi bilo istina. Ipak, vrijedi pokušati.

Ne samo da se prlja manje posuđa već se štedi i na vremenu.

Ovaj novi trend u kuhanju, poznat pod imenom ‘One-Pot-Pasta’, upravo je sada hit među najpoznatijim gastro blogerima.

Pritom se ne radi o varivima ili juhama s tjesteninom, kao što se možda na prvi pogled čini.

Riječ je ustvari o tjestenini s raznim povrćem koja se jede vilicom i koja kuhajući se u sokovima od povrća upija predivne arome. Zvuči zaista odlično, zar ne?

Linguini sa šampinjonima, lukom, brokulom, graškom i sirom

  • 1 luk
  • 100 g šampinjona
  • 2 režnja češnjaka
  • 250 g linguini tjestenine
  • ½ veće brokule
  • sol, papar
  • mljevena paprika
  • 600 ml vode
  • 150 g zamrznutog graška
  • 220 ml vrhnja
  • 1 žlica limunove korice
  • sok ½ limuna
  • tvrdi sir za ribanje
  • vlasac, peršin
  • parmezan po ukusu

priprema

  1. Luk i šampinjone narežite na ploške, režanj češnjaka oljuštite i nasjeckajte na sitno.
  2. Linguine, luk, šampinjone, češnjak, brokulu te sol, papar i mljevenu papriku stavite u posudu te zalijte vodom. Uz povremeno miješanje kuhajte 8 do 12 minuta.
  3. Zatim dodajte grašak i kratko ga kuhajte. Po potrebi ocijedite višak vode pa dodajte vrhnje i dobro promiješajte.
  4. Zatim pospite limunovom koricom, pokapajte sokom te naribajte tvrdi sir.
  5. Tijesto poslužite u dubokim tanjurima, ukrasite ga nasjeckanim vlascem i peršinom te po ukusu pospite parmezanom.