Napici s voćem ili začinskim biljem, pored toga što su ukusni i zdravi, idealno su osvježenje prije i nakon roštilja

Želite li vašoj vrtnoj proslavi rođendana, zabavi s prijateljima ili veselici bez nekog povoda dati poseban ugođaj, poslužite zdjele s osvježavajućim pićima koja ćete pripremiti sami.

Stavite li u njih malu grabilicu, gosti će se moći i sami posluživati. Evo nekoliko zgodnih recepata:

Hladna patkica

  • 2 limuna
  • 0,75 l bijelog vina
  • 1 l pjenušca
  • 1 l mineralne vode

priprema

  1. Limune narežite na ploške. Zalijte ih s 0,75 l bijeloga vina pa hladite u hladnjaku 1 sat.
  2. Dodajte po jednu litru pjenušca i mineralne vode.

Bola s lazarkinjom

  • 1 vezica lazarkinje
  • 1 l vina
  • po jedna limeta i limun
  • 1 l pjenušca

priprema

  1. Vezicu lazarkinje sušite 12 sati. Zatim je uronite u 1 l vina listićima prema dolje i držite tako oko 1 sat.
  2. Dodajte po jednu limetu i limun narezane na ploške i pjenušac.

Koko Juice

  • 400 g lubenice
  • 350 g raznog bobičastog voća
  • 70 g šećera
  • kockice leda
  • 1 l vode od kokosa

priprema

  1. Lubenicu narežite na kockice pa ih zamrznite. Bobičasto voće pospite sa šećerom i ostavite da odstoji 30 minuta.
  2. Bobičastom voću dodajte kocke lubenice i kockice leda. Sve prelijte s 1 litrom rashlađene vode od kokosa.

Preporučujemo