Nekoliko varijanti pizze, dobro rashlađena pića i nešto slatko i više vam za party nije potrebno!

Za ukusnu pizzu potrebna je dobra podloga – tijesto. Kada imate ukusno tijesto, nadjevi mogu biti po bilo čijoj želji i raspoloženju. Uživajte u okusu i neka svaka vaša pizza uvije ispadne savršeno.

Osnovno tijesto za pizzu

  • 500 g brašna
  • 20 g svježeg kvasca
  • malo šećera
  • 220 ml vode
  • 1 ravna žličica soli
  • 4 žlice maslinova ulja

priprema

  1. Brašno prosijte u posudu. Kvasac razmrvite i stavite u 220 ml mlake vode, zajedno sa šećerom. Ostavite 10 minuta da se diže.
  2. U brašno dodajte sol i ulje, zatim kvasac koji se podigao i umijesite glatko tijesto. Tijesto stavite na toplo mjesto i pokrijte čistom kuhinjskom krpom.
  3. Nakon 45 minuta možete ga koristiti za izradu pizze.

Preporučujemo