Srdele nisu zlatne ribice, ali jednu želju nam ipak mogu ispuniti – čuvaju naše zdravlje.
Limenka srdela pokriva dnevne potrebe za vitaminom D. Bogate su fosforom, fluorom i željezom, a ta kombinacija potpomaže izgradnju kostiju, jača kosu i povoljno utječe na zdravlje kože.
Osigurajte svojem organizmu potrebnu dozu vitamina D uz naš jednostavan recept za brzu i neodoljivu paštetu.
Namaz od srdela sa začinskim biljem
- 1 limenka srdela
- 1 mali luk
- 1 limun
- 250 g svježeg kravljeg sira
- 2 mlada luka
- 2 žlice nasjeckanog vlasca
- malo svježih listića timijana
priprema
- Ocijedite ulje iz limenke pa srdele stavite u posudu. Prelijte ih sokom od polovice limuna te ih usitnite vilicom. Luk i mladi luk očistite i nasjeckajte.
- Srdelama dodajte sir, koji ste prethodno dobro izmiješali, nasjeckani luk (ostavite malo nasjeckanog mladog luka za ukrašavanje) i listiće timijana. Promiješajte i stavite u hladnjak.
- Namaz namažite na tople kriške baguettea ili običnog kruha, pospite nasjeckanim lukom i ukrasite ploškom limuna.
Tekst: Čarolija okusa
Foto: Profimedia
07.07.2015.