Srdele nisu zlatne ribice, ali jednu želju nam ipak mogu ispuniti – čuvaju naše zdravlje.

Limenka srdela pokriva dnevne potrebe za vitaminom D. Bogate su fosforom, fluorom i željezom, a ta kombinacija potpomaže izgradnju kostiju, jača kosu i povoljno utječe na zdravlje kože.

Osigurajte svojem organizmu potrebnu dozu vitamina D uz naš jednostavan recept za brzu i neodoljivu paštetu.

Namaz od srdela sa začinskim biljem

  • 1 limenka srdela
  • 1 mali luk
  • 1 limun
  • 250 g svježeg kravljeg sira
  • 2 mlada luka
  • 2 žlice nasjeckanog vlasca
  • malo svježih listića timijana

priprema

  1. Ocijedite ulje iz limenke pa srdele stavite u posudu. Prelijte ih sokom od polovice limuna te ih usitnite vilicom. Luk i mladi luk očistite i nasjeckajte.
  2. Srdelama dodajte sir, koji ste prethodno dobro izmiješali, nasjeckani luk (ostavite malo nasjeckanog mladog luka za ukrašavanje) i listiće timijana. Promiješajte i stavite u hladnjak.
  3. Namaz namažite na tople kriške baguettea ili običnog kruha, pospite nasjeckanim lukom i ukrasite ploškom limuna.

Preporučujemo