Brašno, jaja, pa mrvice...

Ova ‘formula’ za pohanje mesa zvuči jednostavno, no nije svaki ‘pohanac’ jednako ukusan i hrskav. Pokazat ćemo vam kako, korak po korak, pripremiti najbolji odrezak.

Pohani svinjski file

  • 400 g svinjskog filea
  • 4 grančice peršina
  • 5 grančica timijana
  • sol, malo mljevenog papra (nije obavezno)
  • 3–4 žlice glatkog brašna (može i sojina)
  • 1 jaje
  • 1 žlica mlijeka
  • 120 g krušnih ili kukuruznih mrvica
  • ulje za pohanje prema potrebi

priprema

  1. Svinjski file operite hladnom vodom, osušite čistom kuhinjskom krpom i narežite na četiri odreska. Začinsko bilje operite i osušite papirnatom salvetom.
  2. Odreske prekrijte prozirnom folijom pa stucite batićem za meso s obje strane.
  3. profimedia-0210560285
  4. Otrgnite listiće peršina i timijana pa ih nasitno nasjeckajte i pomiješajte. Stučene komade mesa posolite s obje strane, možete ih i malo popapriti.
  5. profimedia-0210560284
  6. U tanjur naspite glatko ili sojino brašno, u zdjeli stucite jaje i mlijeko, a u duboki tanjur naspite kukuruzne mrvice izmiješane sa začinskim biljem.
  7. Odreske najprije lagano uvaljajte u brašno, potom ih uz pomoć vilice umočite u jaje i na kraju uvaljajte u mrvice sa začinskim biljem.
  8. profimedia-0210560282
  9. U dubokoj tavi zagrijte ulje pa pržite odreske s obje strane oko 10 minuta, dok ne poprime zlatnu boju.
  10. profimedia-0298864095

SAVJET

Uz pohane odreske od svinjskog filea poslužite svježe povrće (mrkvu, papriku i celer rebraš) narezano na prutiće koje možete umakati u dip od jogurta.

Za pripremu dipa stucite jogurt, žlicu maslinova ulja, 2 žlice punomasnog senfa i malo soli.

Preporučujemo