Od cikle, mrkve i tikvica napravite špagete i poslužite ih umjesto tjestenine; napravite drugačiji nadjev za pite ili maštovite dekoracije za jela

Tanke trakice

Želite li si olakšati kuhanje i na tanjur slagati lijepa, bogata jela prepuna vitamina, tada je rezanje povrća na trakice idealan način da u tome i uspijete.

Tanke trakice poput špageta od mrkve, tikvice, bundeve, krumpira, batata, cikle, korabice, poriluka imaju prekrasnu aromu kad se ovako narežu i samo propirjaju na maslacu.

Mogućnosti za pripremu su zaista velike. Tako narezano povrće može se poslužiti kao samostalan prilog koji će izgledati fantastično već samo u kombinaciji dviju vrsta povrća različite boje, primjerice mrkvice i tikvice.

Vaši klinci će obožavati povrće ako im tako narežete mrkvicu pa je pomiješajte sa špagetima i prelijete omiljenim umakom.

Tako narezano povrće može se koristiti i u složencima, juhama, poslužiti kao dekoracija za quiche ili nadjev za pitu i savijaču, a moguće ga je uklopiti i u ozbiljnija jela – zajedno sa začinjenim komadom piletine ili filetom ribe nakapanim maslinovim uljem umotajte trakice povrća u foliju i sve zajedno zapecite.

Ovako se rade trakice

Ako nemate poseban uređaj za rezanje trakica od povrća (spiralizator), možete to učiniti i režući povrće nožem ili pomoću ribeža.

Povrće jednostavno narežite na dugačke prutiće i zatim na tanke trake nožem ili naribajte. Naravno, uz posebne uređaje i pomagala, stvar će ići brže i jednostavnije!